top of page
  • Writer's pictureSUMEM CERDANYA

Construcció de fusta industrialitzada | Canvi de conceptes

Tradicionalment associem les construccions en fusta a bungalows turístics de càmpings o a cases econòmiques en urbanitzacions de segona.


El cert és que, aquest sistema constructiu s'ha utilitzat al nostre país principalment amb aquesta finalitat, però també és cert que l'evolució dels sistemes basats en estructures de fusta ha aconseguit situar el nivell de qualitat i prestacions d’aquests habitatges, fins hi tot per sobre de l'obra tradicional. Millors aïllaments, estètiques modernes, gran rapidesa de muntatge, millor sensació de confort i millors preus. Sovint, els actuals acabats interiors i exteriors, fan difícil diferenciar aquests tipus d'habitatge dels d'obra tradicional. La por al manteniment periòdic de la fusta o als incendis deixen de tenir sentit en la majoria d'aquestes noves construccions.


Fins fa poc temps, qui volia construir no tenia masses opcions, la construcció es feia amb formigó, acer, maons, guix i poc més. La irrupció dels sistemes basats en estructures de fusta, però, està començant a qüestionar el model tradicional. Malgrat ser un sistema nou al nostre país, està àmpliament implantat a nord Amèrica i bona part d’Europa i es mostra molt més eficient i molt més ecològic que el sistema tradicional.
Les claus de la sostenibilitat:

-Aconsegueixen millor aïllament amb menor gruix de paret. Aquesta capacitat d’aïllament, repercutirà directament en més espai útil a l’interior i en una reducció de les despeses de climatització necessàries per fer funcionar la casa.

-El seu muntatge es realitza principalment amb fusta que, durant la seva etapa de creixement com a arbre va fixar grans quantitats de carboni, pel que la seva petjada ecològica en quant a emissions de CO2, es considera fins i tot negativa. La major part d’empreses constructores de cases d’aquestes, utilitzen fusta provinent de boscos d’explotació sostenible.

-El procés de construcció és molt més ràpid que en l’obra tradicional, permeten acabar una casa de 100m2 en poc més de 6 mesos. Aquesta rapidesa de muntatge evita desviacions per increments en costos de materials i permet als constructors donar un preu tancat a les seves obres.


La qualitat dels acabats interiors i exteriors, poden fer imperceptible el sistema estructural escollit per la construcció, pel que es pot arribar a aconseguir una obra amb una estètica exactament igual que en obra tradicional.


En un món que necessita urgentment un canvi en els models de consum econòmic i energètic, els habitatges amb estructura de fusta representen clarament una de les millors alternatives de futur en la construcció.

En vols una?

Si estàs interessat/da en aquesta nova manera d'entendre la construcció, contacta amb nosaltres. Oferim un sistema prefabricat d'entramat lleuger de fusta que compleix els més alts estàndards per a la construcció de cases d'alta eficiència energètica.

Per més informació clica aquí
1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page